– Bølingshavn er mitt favorittsted i hele verden

Bølingshavn er nydelig plassert på vestsiden av Kirkeøy og her ligger Hvaler Panorama. Det har for mange vært en sommerdrøm å eie hytte i området, og de fleste helårsbeboerne har man funnet i lia som ble utbygd på 1990-tallet. I Bølingshavn øker stadig tallet helårsbeboere på grunn av muligheten til å bygge private helårsboliger. De fleste områdene kan nytes av alle hele året, men spesielt padlere har lagt sin elsk på Bølingshavn. Her finnes trange sund som ikke er tilgjengelig for de med motor, noe som gir en unik måte å oppleve naturen.

Det er fem kilometer til Skjærhalden som har butikker, servering og aktiviteter. Om sommeren fyller seilklubben landskapet med hvite seil, og velforeningen sørger for trivsel og rydding.

Bølingshavn ligger sentralt til, bare 30 minutter fra Fredrikstad og under to timer til Oslo. Det finnes også en Golfbane noen få hundre meter fra Bølingshavn, og denne egner seg både for nybegynnere og den erfarne spiller. På grunn av klimaet åpnet banen spesielt tidlig på våren, og tillater spill til langt utover høsten.

Ingerid Bjercke er en av helårsbeboerne i Bølingshavn, vi slo av en prat med henne.

1) Hva synes du skiller Bølingshavn fra andre steder å bo?
Jeg ble født som badegjest, men valgte å bosette meg her fast med mann og barn for 25 år siden. Det valget var basert på fred og ro og nærheten til naturen. Vi hadde sommeren fra før, det var de andre sesongene vi valgte. Bølingshavnområdet er vakkert. Det gir ro i sinnet å bo her. Og om man trenger det er det bare 5 km til Skjærhalden og under to timer til Oslo. Perfekt!

2) Vil du anbefale Bølingshavn til noen som vurderer å flytte dit – og hvorfor?
Jeg anbefaler mange å vurdere å flytte hit. Nå er det jo mange ledige tomter. Jeg har pendlet til jobb i 15 år. Det er verdt det. Vi har forøvrig glimrende mobilnett her ute!

3) Hva er ditt favorittsted på Hvaler?
Bølingshavn er mitt favorittsted i hele verden. (Jeg har vært i 73 land) Men jeg har mange andre steder i Hvaler der hjertet banker litt ekstra. Hesteholmen i Løperen med fløyelsmyke svaberg, også i november. Steinkorset på Røsshuet. Hvalsund på Vesterøy…  Jeg padler mye og er godt kjent.

Bølingshavn er et trygt og familievennlig sted å slå seg ned; sentralt, midt i naturen.

Er du interessert i mer informasjon om Hvaler Panorama, klikk her!