– Jeg blir som et nytt menneske på Hvaler

Hvaler Bølingshavn skjærgårdsidyll

Byggmester Pål og kona Hildegunn bytter ut Oslo mot Drømmen om Hvaler
Hvaler Panorama er et boligprosjekt på Kirkøy, Hvaler, bestående av totalt 36 byggeklare boligtomter. Disse har en unik beliggenhet med førsteklasses utsikt; godt utarbeidet fellesareal med lekeplass; nydelige stier og idyllisk maritim belysning som ikke virker sjenerende, men som pynter veiene mens den gjør jobben.

Hvorfor valgte dere å flytte til Hvaler?
Det har med å helse å gjøre. Jeg har fått ødelagt lungene og har bare 36% kapasitet igjen og nå bor vi på Frogner. Her er det til tider veldig mye eksos og dårlig luft.  Først hadde vi tenkt oss hytte på Hvaler, men så skulle jeg dit på en jobb og der ble jeg sittende bak en buss. Jeg så reklamen om Hvaler Panorama og tenkte at det måtte jo være bra å bo der! Vi begynte å se litt på tomter, og bestemte oss for Bølingshavn. Nå blir det pendler-leilighet i byen, og hus på Hvaler!

Føler du noen forandring, helsemessig, ved å være så nær sjø og natur?
Helt klart, jeg kjenner veldig god forandring. Jeg har båt og har vært mye der i sommer. Jeg blir som et nytt menneske. Det er noe helt annet og luften er lettere. Foreldrene mine hadde campingvogn ved Listranda så jeg er jo nesten oppvokst der på somrene. Blir nesten som å komme hjem!

Hva er spesielt med Bølingshavn?
Jeg er veldig glad i Kirkøya og nærheten til Skjærhalden. Spesielt bra er det for meg som liker å fiske, og høsten er helt nydelig. Er nesten litt som Saltkråka, veldig idyllisk.

Hadde dere noen betenkeligheter ved å bygge?
Ingenting, det gikk veldig fort og vi har ikke møtt på noen problemer. Vi bestemte oss for 2 mnd siden, og går forhåpentligvis i gang med å bygge nå i Januar.

Hvordan er det å ta seg til butikker?
Det er ikke mer enn 3,5 kilometer dit , kanskje noen minutter på sykkel? Det er jo ingenting. Før var det en lokal butikk nede ved Kaia, det hadde vært kjekt om den åpna igjen!

Hva er viktig å tenke på når man bestemmer seg for å bygge?
Tomtene på Bølingshavn er ganske store, og med fin utsikt. Vi bygger med store vinduer mot sjøen, men skjermer mot naboen. Litt samarbeid mellom naboene må til for å få det best, så det er jo verdt å bemerke seg. Så må man tenke litt på hva slags type hus man får lov til å bygge. Jeg håper på å få ordna båtplass, for det hadde vært suverent!

Hvordan er det å ta seg til Fredrikstad?
Jeg ser ingen problem med å bo ytterst, og tunellen er ikke noe problem. Det er jo flotte steder på de andre øyene også, men vi er så veldig fornøyd med sentrum på Skjærhalden! Herifra er det bare et kort stykke bort til bussplassen, for kona som skal pendle. Alt som har med fiske er jo best når man kommer utpå havet, så da er nærhet best.

Ellers vil jeg bare nevne at han har vært veldig flink til å opparbeide feltet. Det er nok det fineste tomteområdet jeg har vært på, med uteområder og grøntarealer.

Bølingshavn nytes året rundt – ikke bare på sommeren.