Kirkøy, Hvaler

Mer enn 830 øyer, holmer og skjær danner rammen for den unike Hvaler-skjærgården. Med vakker natur, innbydende strender og det langstrakte havet som nærmeste nabo, er det lett å forstå at stadig flere ønsker å bosette seg året rundt på denne perlen.

Tomtene Hvaler Panorama ligger vest på Kirkøy på Hvaler. Med bil er du i Fredrikstad på ca 30 minutter. Ønsker du å kjøre kollektivt er det god bussforbindelse og Expressbuss til Oslo. Fra Skjærhalden går det rutebåt til Strömstad.

Kirkøy
Sentralt lokalisert på Kirkøy ligger kommunens administrative sentrum; Skjærhalden. Her finner du kommunehuset, sjarmerende forretninger, restauranter og båthavner. Med sine hvitmalte hus, røde sjøboder, bølgeskvulp og måkeskrik, er liten tvil om at tettstedet har et hint av sørlands- idyll! Her finner du også en flott og populær “bystrand”, idyllisk plassert i le for vinden. Skjærhalden ligger bare en kort kjøretur unna Hvaler Panorama eller et kvarters tid med sykkel. På veien fra Hvaler Panorama passerer du velkjente Hvaler Gjestgiveri som blant annet frister med underholdning og god mat. Les mer om lokale spisesteder via visithvaler.no

Golf på Hvaler
Hvaler Golfbane er en 9-hullsbane på Kirkøy’ ca 4 km fra Skjærhalden og kun noen få hundre meter fra Bølingshavn. Klimaet gjør at banen åpner spesielt tidlig om våren og tillater spillet langt utover høsten. Det er en skogsbane beliggende i vakker natur. Banen er utfordrende både for nybegynneren og for den erfarne spiller. Les mer på Hvaler Golfbanes egen nettside.

Utallige Rekresjonsmuligheter
I tillegg til å bo midt i en marin nasjonalpark med eget publikumssenter, kan Hvaler by på mange rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet. mstmiddel. I gåavstand fra Skjærhalden finner du blant annet Storesand som innehar Hvalers flotteste strand, Ørekroken med lun og langgrunn badeplass, Rødshuet med kulturpark og utallige små stier og tråkk som går på kryss og tvers over øya og langs kysten. Les mer om hva en kan ta seg til via visithvaler.no.

Bølingshavn
Bølingshavn, med sitt pittoreske preg og tradisjonelle bebyggelse, ligger fantastisk plassert på vestsiden av Kirkøy og er nærmeste nabo til Hvaler Panorama. Se for deg sommer og sol, rekepilling på svaberget, innbydende badetemperaturer og krabbefiske fra bryggekanten. Dette er opplevelser som slett ikke kun er forbeholdt hytteeiere, men også fastboende i Bølingshavn. De naturskjønne omgivelsene rundt havnen innehar alle de elementene man forbinder med tradisjonell skjærgårdsidyll. Med sin lune havn samt holmer og skjær med smale smug er området et yndet utfardsted for småbåter sommerstid.