Ren, skjær magi til hverdagsbruk

Omgivelser påvirker oss. Og dermed også livene våre. Det er denne erkjennelsen som driver stadig flere ut av byens neonlys og grå forsteder for å bo nærmere soloppgangen, fri natur og åpne horisonter. Det behøver alikevel ikke bety at du må «bu der ingen kunne tru» for å kjenne at livet får nye, inspirerende dimensjoner. Ofte er de beste alternativene nærmere enn du tror. Kom og utforsk Hvaler og ditt nye skjærgårdsliv!

HVALER er øyriket som strekker seg ut i havgapet fra den sydligste delen av Østfold, og markerer innløpet til Oslofjorden. Anerkjent som en av norges vakreste skjærgårder er området selve inkarnasjonen av en nordisk sommerdrøm. Hvis du er en av oss som føler at sommeren ikke strekker til og gjerne skulle gjort drømmen til et helårsfenomen, bør du følge med nå. Nå har du sjansen til å realisere tankene du har lekt med.

SKJÆRGÅRDSPARADISET BØLINGSHAVN
På Hvaler er du i underkant av 100 minutters kjøretur unna hovedstaden. Øyene er i så måte blant Oslos nærmeste skjærgård beliggende mot åpent hav. Her ute, blant uttallige viker og sund, finner du Bølingshavn. Lunt og vakkert plassert på Kirkøy, den største og ytterste øya som er tilgjengelig direkte med bil. Veien snirkler seg gjennom et betagende landskap og er akkurat så smal at den godlynt tvinger deg til å nyte turen og minne deg på hvor kjedelig en motorvei til sammenligning egentlig er. I det du når frem til en idyll av en skjærgårdsvik, Bølingshavn, snor veien seg opp på en liten høyde. Her finner du Hvaler panorama og 36 byggeklare tomter som venter på deg og planene dine. Livet her er omgitt av et grønt og frodig øylandskap, og det spesielt rike havet ligger alltid klar for både rekreasjon og matauk. Deler av havområdene rundt Hvaler utgjør forøvrig Ytre Hvaler nasjonalpark, som blant annet er hjem til verdens største innaskjærs korallrev på dypt vann, Tislerrevet.

Bølingshavn fra luften. Et fantastisk stykke skjærgård som du fort kan bli vant med å kalle for hjemme. Hvaler panorama øverst mot venstre.

IDYLL I HAVGAPET
Det er ikke til å stikke under en stol at i  Bølingshavn tråkker du ikke over dørstokken og rett inn i et kjøpesenter, men  det er vel neppe et ønske for deg som vil sette bo i et kystparadis. Likevel er stedet overraskende sentralt. Knappe 5 spektakulære skjærgårdskilometer til skole og dagligvare er ikke akkurat en ekspedisjon. Legger du på en kilometer befinner du deg i Skjærhalden, Hvalers største, lille tettsted, pakket med sjarmerende småbyidyll. Fredrikstad, østfolds største by, finner du i underkant av 30 minutter unna, og det kan vel heller ikke ikke kalles en jordomseiling.

Livet på Hvaler og i Bølingshavn handler imidlertid ikke om avstander til fasiliteter, men om nærheten til elementene. Som innbygger her har du naturens egne, maritime supermarked i nabolaget, og dessuten åpen konto med fritt uttak i skjærgårdens imponerende opplevelsesbank. Mange trekkes også mot den ubeskrivelige frihetsfølelsen som livet i overgangen mellom fastland og det store blå byr på  – du kjenner at du lever i møtet med hav og horisont.

 GJØR NOE MED DRØMMEN!
Er du rask, kan du sikre deg en ferdig bygget og nøkkelklar skjærgårdsbolig i morgen om du vil. Eller du kan velge deg ut en av 36 byggeklare tomter og sette opp den boligen du har gått og tenkt på. Høy utnyttelsesgrad gjør tomtene fleksible, og det spennende området gir deg muligheten til å velge mellom mange unike tomter.

Kanskje er tiden moden for å ta regi over livet og legge til rette for de gode opplevelsene i samspill med unik natur? Hvaler panorama er et lite stykke av det vakreste Norge har å by på. Et fantastisk sted å vokse opp, og et fabelaktig sted å gi plass til livet.

Bytt drømmen i virkelighet. Den er mer realistisk enn du tror.