Viktige tanker når man skal bygge hus

Ofte er det ingen kost-forskjell på å bygge nytt og renovere gammelt; fordelen er at huset blir akkurat slik man ønsker, om man tenker seg godt igjennom først. Det å bygge hus er ikke noe man bestemmer seg for i helgen og begynner påfølgende mandag. Det krever grundig gjennomgang av alle detaljer, både med en selv og med byggmester. Skal man bygge nytt, har man mulighet til å bygge drømmehuset med de løsningene man ønsker og føler er nødvendig.

Her er noen viktige tanker du bør ha vært gjennom før du starter.

1)Hvor kommer solen være på de ulike tidene av døgnet?
Inneklima og temperaturer er viktig å tenke på; soverom burde for eksempel ikke bade i sol hele dagen.
Solen burde også tas i betraktning når det kommer til valg av uteplass.

2) Hvordan er dagliglivet?
Tenk over hvilke rom som skal prioriteres: størrelse på soverom (samt trafikk til og fra rommene), og bruksområde for hvert enkelt rom. Glem ikke å tenke lagringsplass (f.eks. støvsuger, langkost, kost) og hva med gjesterom?

3) Personlig smak
Vil man ha stilrene, store vinduer eller mindre ruter med detaljer? Vinduer har man gjerne i tjue år før man skifter, så pass på at dette ikke er noe som blir et irritasjonsmoment. Dette gjelder også farge på takstein og fasade.

4) Hvor opptatt er du av vedlikehold?
Tenk vedlikehold ved valg av materialer både inne og ute. Hva slags kjøkkenbenk er å foretrekke? Hva med gulv: velger man fliser, parkett eller laminat? Maling eller beis på kledning? Vedlikeholdsfri kledning eller murhus?

5) Parkeringsmuligheter?
Parkering for 1 eller 2 biler? Hvis en velger å bygge garasje, kan man vurdere oppbevaring av f.eks. gressklipper og ha en egen sidedør som gir enklere tilgang. Dette er små detaljer som byggmester har vært borte i før.

I Bølingshavn, Hvaler, får du kvalitet og garanti.

Er du interessert i mer informasjon om Hvaler Panorama, klikk her!